Voordelen keukenachterwand glas

Glas wordt steeds vaker in verschillende interieurs en interieurstijlen gebruikt. Glazen wandbekleding kan gezien worden als een nieuwe trend binnen interieurstyling. Vooral in badkamers, keukens en toiletten ziet men steeds vaker dan wanden bekleed worden met (gekleurd) glas. Niet alleen omdat glas een mooi product is, maar zeker ook omdat glas een praktisch product is.

Glas als blikvanger en optische vergroting!

Glas heeft reflecterende eigenschappen waardoor glas spiegelt en ruimtes groter doet lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Vooral kleinere ruimtes, zoals toiletten, badkamers en kleine keukens kunnen door het gebruik van glas op een of meerdere wanden optisch groter lijken. Dit geeft een mooi effect. In plaats van een wand of muur te verdoezelen leg je met glazen wandbekleding juist de nadruk op een wand, wat een heel gaaf effect heeft. Afhankelijk van de kleur en de juiste verlichting wordt dit effect al dan niet versterkt.

 

Glas is supersterk en hittebestendig

Je zou het niet meteen zeggen, maar het glas dat wordt gebruikt voor het maken van glazen keuken achterwanden is supersterk, zeker als het tegen een oppervlak verlijmd wordt. Glazen keuken achterwanden worden gemaakt van 6 mm gehard glas. Om een idee te geven: gehard glas is ongeveer 5x zo sterk als gewoon glas en kan best tegen een stootje. Pas als je met een scherpe punt flink tegen het glas slaat zal het kapot gaan. 

Gehard glas is daarnaast ook hittebestendig. Dit is een eigenschap die, zeker in de keuken, van groot belang is. Het is derhalve dan ook geen probleem als de glasplaat achter het fornuis geplaatst wordt. De glasplaat is hittebestendig tot 270 graden Celcius. U hoeft dus niet bang te zijn dat de glasplaat breekt door spanningsverschillen. Het is volkomen veilig!

Glas is onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is glas zeer onderhoudsvriendelijk. Een glazen keuken achterwand is meestal gemaakt uit een stuk (tot 3.90 meter). Hierdoor bestaat de glaswand uit een geheel en heeft geen voegen. Vuiligheid en vet kan dus niet in de voegen gaan zitten. Bovendien zijn vet en vuiligheid gemakkelijk met water en een microvezeldoekje van de glasplaat te verwijderen. 

 

Alle kleuren leverbaar

Een keukenachterwand van glas past in elke keuken! Onze keukenachterwanden zijn namelijk in alle kleuren leverbaar, van knalkleuren, zoals roze en appeltjesgroen tot neutralere kleuren, zoals wit of crème. U kunt zelfs combinaties van kleuren kiezen! Net wat u wilt!

Glazen keukenachterwand in een bestaande keuken 

Het voordeel van een glazen keukenachterwand is dat deze gemakkelijk in een bestaande keuken geplaatst kan worden. Ook al hebt u bijvoorbeeld tegeltjes of stucwerk. De glasplaat kan gemakkelijk op de ondergrond verlijmd worden, zodat uw keuken met een kleine verandering een hele nieuwe look krijgt. 

Vrijblijvend een offerte1 info
2 info
3 info
4 info


De voordelen op een rij

  • Een glazenwand is goed schoon te houden.
  • Er zijn geen voegen, dus vaak één geheel.
  • Zeer hygiënisch.
  • Een glazen achterwand maakt uw keuken visueel groter.
  • Het is een mooie blikvanger.
  • Uw glazen keukenwand, in alle kleuren leverbaar.